Stem Cell

My stem cell treatment has started.
The attack in progress...
New research hopes that your own mesenchymal stem cells may be a way to slow down MS completely. The researchers also hope to boost the body's own production of myelin.

Physicians have harvested my own stem cells a week ago. (Feb 13) Now they are emerging in a lab. I will have two transplants, one in April and one in August. The fact that it is research, will one of the transplant will be a placebo.

I don´t take any ms drugs since January. I hope I stay clear for more relapses pending treatment.


The transplant took place (April 16). The transplant is my own MSCs - mesenchymal stem cells. You can follow the progress in my blog from Day-48:20.
To be continued...


Here is a stem cell story from 2011. I think we are on the right way.
 
 

4 comments:

 1. Hej Dennis!
  Jag följer din o Lenas blog med stort intresse.Det verkar ju super att vara där.År lite nyfiken på var du har fått din stamcellsterapi?
  Ha det fortsatt bra o kämpa på
  hälsn Ann-Marie Holmberg (styrelsemedlem i SMOC)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hej Ann-Marie

   Kul att du följer våra bloggar. Den rehaben vi får här liknar inget annat jag varit på. Den är verkligen ett helhetstänk på alla områden. Jag mår redan efter 10 dagar så mycket bättre.

   En av anledningarna att jag valde att åka hit var stamcellerna. Forskningen pågår på Karolinska. Jag var tvungen att sluta med alla mediciner i årsskiftet inför skörden i februari. Transplantation ett skall ske i april och tvåan skall ske sex månader senare.

   Jag vill avgifta kroppen och träna så mycket styrka som möjligt, men det kan du läsa om i andra inlägg. Hur behandlingen fortskrider kommer jag att berätta om här.

   Hälsningar
   Dennis

   Delete
 2. var fick du din stamcells behandl?
  hur lång tid från börj till slut tog den ?
  kostade den dig ngt extra i pengar eller bet ditt landsting?
  Har du blivit bättre helt o hållet bättre eller tot bra som innan MS.
  vg stefan

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hej Stefan

   Den behandling som jag genomgår är forskning. Om du pratar med din neurolog så kan han eller hon bedöma om du kan passa i studien. Vad jag vet så var den inte studien fulltalig förra veckan. Studien pågår vid Karolinska Sjukhuset i Stockholm. Den kostar mig inga pengar, men den tar en del tid. Det är många undersökningar och provtagningar. Det är nästan en nödvändighet att bo i Stockholm.

   I och med att det är en Fas1/2 studie finns det inte några svar än. Hur som helst, jag mår snart tre veckor efter min transplantation/placebo, mycket bra. Jag har inte tagit broms sedan i januari. (Copaxone)

   Jag måste vänta med att ge något omdöme. Cellerna tar lite tid på sig.

   Dennis

   Delete